Tercera edició del cicle Batalla de la memòria: llegir per recordar

 

El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya inicien, per tercer any, la Batalla de la memòria, el projecte cultural de foment de la lectura centrat en la recuperació de la memòria històrica.

L’objectiu és difondre la història recent i fomentar la cultura de la pau i els valors democràtics tenint la literatura com a eix vertebrador. La Batalla de l’Ebre, per la seva importància històrica i l’impacte devastador que va tenir a les Terres de l’Ebre, continua sent la protagonista, però també es posarà el focus en la Guerra Civil Espanyola en general o en altres conflictes contemporanis.

El cicle, que es va iniciar al 2021, engega la tercera edició a la Biblioteca Municipal de Móra la Nova,  el dia 14 d’abril i comptarà, enguany, amb l’organització de 10 sessions de contacontes infantils de Sacs, contes per la pau, a càrrec d’Assumpta Mercader i 8 sessions de clubs de lectura presencial que versaran sobre els llibres Com vas perdre el braç, Balchowsky? de Toni Orensanz (Normal, 2022) per al públic adult i sobre Fill de rojo  amb text de Joan Portell i il·lustracions d’Ignasi Blanch (Tantàgora, 2007), per al públic infantil i juvenil.

 

Programació: 

Sessions de contes

Sacs, contes per la pau a càrrec d’Assumpta Mercader.

L’activitat va adreçada a nens i nenes de 6 a 8 anys i es realitzarà durant la primavera i la tardor del 2023 als municipis de Benifallet, Campredó, Les Cases d’Alcanar, Ginestar, Jesús, Mas de Barberans, Riba-roja d’Ebre, Tivissa, Masdenverge i la Torre de l’Espanyol.

 

Clubs de lectura

Públic infantil

Fill de rojo  amb text de Joan Portell i il·lustracions d’Ignasi Blanch (Tantàgora, 2007) va ser el guanyador del Premi Llibreter 2008, que concedeix el Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya, en la categoria d’àlbum il·lustrat. Es un àlbum dirigit als infants i joves que explica  la guerra civil espanyola i les seves conseqüències.

D’entre els municipis on es faran aquestes sessions infantils hi ha Santa Bàrbara, Ascó, Sant Jaume d’Enveja i el Perelló.

Públic adult

Com vas perdre el braç, Balchowsky? de Toni Orensanz (Normal, 2022). El periodista reconstrueix la figura del pianista manc de Chicago, membre de les Brigades Internacionals, que va perdre el braç dret a la Batalla de l’Ebre i que va esdevenir una llegenda de la contracultura als Estats Units.

Aquestes sessions per a adults es faran a les biblioteques de Móra la Nova, l’Aldea, Roquetes i Ulldecona.

Les inscripcions són gratuïtes i es podran fer a les mateixes biblioteques. El calendari actualitzat es podrà consultar a les xarxes del COMEBE:

Twitter 

Instagram

Facebook

Feu un comentari