MEMORIALS

El Comebe té per objecte la recuperació de la història i la memòria de la Batalla de l’Ebre, així com la posada en valor i la gestió dels vestigis i del patrimoni memorial que hi estan vinculats. Aquest conjunt patrimonial està format per cinc Centres d’Interpretació, dos Memorials i una vintena d’espais històrics on es va desenvolupar la batalla.

Els espais de la Batalla de l’Ebre són una eina per fomentar el coneixement i la difusió dels fets i espais de la Guerra Civil, una iniciativa pionera de turisme de memòria al nostre país i un instrument educatiu únic per conèixer el passat, fomentar la cultura de la pau i els valors democràtics en la societat.

L’accés als Centres d’Interpretació es realitza prèvia entrada i a la majoria d’espais històrics i als Memorials és lliure. Respecteu i cuideu l’entorn, els espais naturals són patrimoni col·lectiu.

Memorial de Camposines

Construït sobre una antiga trinxera de la batalla de l’Ebre, és l’espai de dol i dignificació de tots els combatents que hi van perdre la vida. Sota el petit turó en què s’assentava la trinxera hi ha un petit receptacle on es dipositen les restes òssies que, encara avui, apareixen als escenaris de la batalla de l’Ebre. Les Camposines van esdevenir un nus de comunicacions estratègic a l’estiu de 1938 i avui, des de dalt del Memorial, on hi ha uns plafons explicatius, es pot apreciar la magnifica panoràmica de les Serres de Cavalls i Pàndols.

Memorial de les Camposines. Coberta
Memorial de les Camposines vista general