Presentació de llibre: Alvah Bessie, del front de l’Ebre a la cacera de bruixes.

El 27 de juliol, a la plaça de l’Església de Poble Vell de Corbera d’Ebre, va tenir lloc la presentació del llibre “Cuadernos de la Guerra Civil española”, escrits per Alvah Bessie i editats per Randal Scamardo. La presentació va anar a càrrec de l’autor de l’edició i de Jordi Martí-Rueda, historiador especialista en Brigades Internacionals i autor de “Tocats pel vent” i “Vides per la llibertat”.

“Cuadernos de la Guerra Civil española” (Servicio de Publicaciones Universidad de Cádiz, 2022) recull els textos dels quaderns que el brigadista internacional Alvah Bessie va escriure l’any 1938, com a voluntari antifeixista i testimoni del front i la Batalla de l’Ebre. Els quaderns han estat traduïts i editats per primer cop en castellà per Randal Scamardo, professor d’espanyol al Lees-McRae College de Carolina del Nord.

L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde la Corbera d’Ebre i al directora del COMEBE, i va permetre dialogar entre les dos autors i els assistents sobre el paper dels brigadistes internacionals, les seves experiències i les conseqüències del seu activisme.

Feu un comentari