Homenatge a la lleva del Biberó, 2023

El 25 de juliol, dia del 85è aniversari de l’inici de la Batalla de l’Ebre, es va dur a terme, com cada any, l’acte d’homenatge a les víctimes de la lleva del Biberó, a la Cota 705 de la Serra de Pàndols.  L’homenatge, que es va començar a celebrar l’any 1989 per part de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó -41 i des del 2014 per part del COMEBE, l’Ajuntament de Pinell de Brai i el Consell Comarcal de la Terra Alta, ha tingut com a objectiu central, a més de l’homenatge habitual, el diàleg intergeneracional entre els joves participants en els camps de treball del COMEBE i els biberons Salvador Farrés i Miquel Morera, supervivents de la lleva.

Salvador Farrés, de 102 anys, va assistir a l’acte de forma presencial i alguns dels joves van llegir les paraules que havia escrit per a l’ocasió. Els joves van posar veu, també, a les paraules que Miquel Morera va fer arribar tot i no poder assistir a l’acte., alhora que els van fer arribar les seves pròpies, marcades pel fet que estan participant en la recuperació de trinxeres on aquests joves de la lleva del Biberó van lluitar.

L’acte va comptar amb la presència del director dels Serveis Territorials de Justícia, Drets i Memòria, alcaldes i representants dels municipis del COMEBE i la directora del COMEBE, Cinta Farnós, així com familiars i entitats memorialistes. La companyia Sinèrgies, d’Amposta, va amenitzar l’acte amb poesia musicada.

Feu un comentari