Els espais de la batalla de l’Ebre acullen la segona Mostra de cinema FRONT sobre conflicte i pau

La directora general de Memòria Democràtica, Gemma Domènech, inaugura aquest divendres la mostra a l’església vella del Poble Vell de Corbera d’Ebre

Diversos espais de la batalla de l’Ebre acullen a partir d’aquest cap de setmana la segona edició de FRONT, la Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau, que promou una reflexió sobre la memòria i els conflictes per mitjà de l’audiovisual.

S’hi veuran pel·lícules i documentals sobre la Guerra Civil i la Segona República espanyola, les Brigades Internacionals, l’exili o altres conflictes contemporanis. El programa inclou set llargmetratges i cinc curtmetratges, i també altres activitats paral·leles, com concerts, rutes, teatre i tastos de vi.

Els films es projectaran en quatre espais històrics significatius de la batalla de l’Ebre, com són el Poble Vell de Corbera d’Ebre, el Castell de Flix, la Torre de Font de Quinto de Camp-redó i el celler Herència Altés de Gandesa, a més del cinema de Bot, municipis que formen part del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE).

A més de cinema, durant la mostra es podran gaudir diferents tastos de vins de cellers de la Terra Alta que oferiran marques vinculades amb la memòria.

Josep inaugura la mostra

El festival s’inaugura aquest divendres amb la pel·lícula d’animació Josep, que retrata la figura de Josep Bartolí, un dibuixant republicà exiliat i confinat en un dels camps de concentració francesos. Aquest film acumula nombrosos premis internacionals i compta amb la banda sonora de Sílvia Pérez Cruz i la veu de l’actor Sergi López.

La inauguració serà el divendres a les 19.30 h a l’església vella de Poble Vell de Corbera d’Ebre (Terra Alta).

El programa

El festival FRONT continuarà a Flix (Ribera d’Ebre) el dissabte 22 de maig. Al matí hi haurà un passi de curtmetratges al cinema municipal i a la tarda es farà un homenatge al cineasta Francesc Betriu als exteriors del Castell de Flix, punt estratègic al final de la batalla de l’Ebre. Es projectaran les pel·lícules L’últim aviador (a les 19 h) i La plaça del Diamant (a les 21 h).

El festival continuarà la darrera setmana de maig. El dijous 27 es projectarà El periple, la vella llum d’Europa, del director ebrenc Mario Pons, al cinema de Bot (Terra Alta). El divendres 28 l’escenari serà la Torre de Font de Quinto, a Campredó (Baix Ebre), espai que va acollir als brigadistes internacionals que van creuar l’Ebre el juliol de 1938, on es podrà veure la pel·lícula Cantares de una revolución, de Ramón Lluís Bande, entre altres activitats. El festival acabarà el dissabte 29 al celler Herència Altés, de Gandesa (Terra Alta), als peus del coll del Moro, punt de comandament del dictador Francisco Franco durant la batalla de l’Ebre.

La mostra FRONT és una iniciativa organitzada per Bluverd Comunicació i Produccions Saurines que compta amb la col·laboració del Consorci Memorial del Espais de la Batalla de l’Ebre.

Tota la informació sobre el festival FRONT i sobre la compra de les entrades es pot trobar al web del festival: https://www.mostrafront.com/

Feu un comentari