Comencen els camps de treball del Comebe

Aquest cap de setmana arriben els participants dels camps d’Amposta i Ascó

El COMEBE i la Fundació Escolta Josep Carol gestionen aquest mes de juliol tres camps de treball vinculats a la batalla de l’Ebre, que tenen com a eix l’arqueologia en alguns dels espais del que fou el combat més important de la Guerra Civil. L’objectiu és recuperar trinxeres i vestigis d’aquests llocs històrics i iniciar-ne les tasques de rehabilitació. L’activitat forma part del programa de camps de treball organitzat per la Direcció General de Joventut.

Totes les places completes
Les activitats comencen aquest divendres 9 de juliol amb les places completes. Els municipis són el Pinell de Brai, Amposta i Ascó. A Ascó hi participen 22 joves, al Pinell de Brai, 20 i a Amposta, 14.

Els camps s’adrecen a participants d’entre 14 i 17 anys. Suposen una oportunitat per donar a conèixer els fets de la batalla de l’Ebre i sensibilitzar els joves sobre la importància de la memòria democràtica gràcies al coneixement pràctic del mètode arqueològic.

Dos camps nous

El camp més veterà és La Lleva del Biberó, que arribarà a la quarta edició. Tindrà lloc al Pinell de Brai del 15 al 29 de juliol. El seu nom ret homenatge als prop de 30.000 joves cridats a files per combatre a la Batalla de l’Ebre. En aquest camp es recuperen les trinxeres situades a la rodalia i es netegen i classifiquen els materials trobats, entre altres tasques.

Com a novetat d’enguany s’incorporen a aquesta iniciativa dos camps més: un és Recuperem els nius de metralladora d’Amposta, que comença avui i finalitza el dia 23. Els joves treballaran en la descoberta i la recuperació d’aquestes  infraestructures defensives.

El tercer camp s’anomena Descobrim les trinxeres del calvari d’Ascó, s’inicia demà i acabarà el dia 24. Es tracta de  recuperar una zona de trinxeres a la vora de l’Ermita del Calvari, per tal de vincular-la a la ruta de senderisme GR-99, on també trobem el Búnquer dels Reguers, un dels espais històrics del COMEBE.

 

2 comentaris a “Comencen els camps de treball del Comebe”

Feu un comentari