Obertes les inscripcions per als camps de treball en espais històrics de la Batalla de l’Ebre

El Consorci Memorial de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) i la Fundació Josep Carol gestionaran tres camps de treball a Amposta, Ascó i El Pinell de Brai per al juliol del 2021

Un any més, la Direcció General de Joventut continua organitzant camps de treball com a activitat idònia per als i les joves -atenent al component social, a l’intercanvi cultural que es propicia i a la relació amb l’entorn local-, i aposta per la millora qualitativa dels projectes.

El programa de camps de treball, adreçat a joves de 14 a 29 anys, inclou els camps de treball a Catalunya, els camps de treball a la resta de l’Estat i els camps de treball internacionals. D’entre els que es realitzen a Catalunya, set tindran lloc a les Terres de l’Ebre, amb un total de 122 places.

El COMEBE i la Fundació Carol hi participen organitzant camps de treball vinculats a la Batalla de l’Ebre, que tenen com a eix l’arqueologia en alguns dels espais històrics de la batalla més important de la Guerra Civil. Els municipis membres del COMEBE que acolliran els camps durant el mes de juliol són El Pinell de Brai (Terra Alta) Amposta (Montsià) i Ascó (Ribera d’Ebre).


L’objectiu d’aquests camps de treball és la recuperació de trinxeres i vestigis de la Batalla de l’Ebre iniciant-ne les tasques de rehabilitació. Alhora, els quinze dies d’estada són temps d’activitats culturals i de lleure a les diferents localitats, i una oportunitat per donar a conèixer els fets ocorreguts durant la Batalla de l’Ebre per sensibilitzar els joves sobre la importància de la memòria democràtica gràcies al coneixement pràctic del mètode arqueològic.


El camp més veterà del projecte és La lleva del Biberó que arribarà a la quarta edició. Tindrà lloc a El Pinell de Brai del 15 al 29 de juliol i el seu nom ret homenatge als prop de 30.000 joves cridats a files per combatre a la Batalla de l’Ebre.

Com a novetat d’aquest 2021 s’han organitzat dos camps més: d’una banda, Recuperem els nius de metralladora d’Amposta començarà el 9 de juliol i finalitzarà el 23; de l’altra, Descobrim les trinxeres del calvari d’Ascó tindrà lloc del 10 al 24 de juliol. Totes dues propostes signifiquen l’inici de la recuperació d’aquests vestigis de la batalla i el punt de partida per a una futura senyalització com a espais de memòria de la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic, de la qual formen part els espais del COMEBE.


Informació de tots els camps de treball de la Direcció General de Joventut:
https://jovecat.gencat.cat/ca/temes/vacances_i_estades/camps_de_treball/informacio_camps_treball/


Procés de preinscripció i inscripció
Període de preinscripcions per als joves: fins al 28 d’abril (12h). A través de https://www.xanascat.cat/PortalPreinscripcions/
Sorteig: 5 de maig (a les 12h)

 

Feu un comentari