Justícia adjudica la redacció del projecte del Poble Vell de Corbera d’Ebre

La proposta d’intervenció estarà enllestida en 5 mesos i les obres començarien a final d’any

El Departament de Justícia ha adjudicat la redacció del projecte de consolidació i rehabilitació del Poble Vell de Corbera d’Ebre  a l’empresa Feu i Godoy Arquitectes, SLP per un import de 41.170 euros (IVA no inclòs). L’adjudicatària té ara un termini de 5 mesos per presentar el traçat definitiu de la redacció. Posteriorment, el Departament licitarà les obres, que es podrien iniciar abans que acabi l’any.

L’objectiu de la intervenció és preservar les runes del Poble Vell i evitar-ne la degradació. El juliol passat, el Govern va aprovar una inversió de 253.598,88 euros per a l’execució de les obres, que s’impulsen a través del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE). L’objectiu d’aquest ens és recuperar i difondre la memòria històrica de la Batalla de l’Ebre mitjançant els espais on va tenir lloc.

El Poble Vell

El Poble Vell de Corbera d’Ebre va quedar completament destruït per les bombes durant la Batalla de l’Ebre. Després de la guerra, les famílies que vivien en aquest nucli antic es van anar traslladant a la part baixa del municipi, a banda i banda de la carretera, fins a construir un nou nucli urbà.

El Poble Vell es va convertir en un conjunt de cases en runes presidit per l’Església Vella de Sant Pere. Declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 1992, el poble és un monument a la pau i un lloc de visita per veure de prop els efectes d’una guerra. Cada any hi passen unes 20.000 persones.

El conjunt forma part de la xarxa museística del COMEBE, que gestiona cinc centres d’interpretació de diferents espais de la Batalla i el front de l’Ebre a diversos pobles de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Baix Ebre i el Montsià i una vintena d’espais històrics.

Feu un comentari