Inici de les obres de rehabilitació i consolidació del Poble Vell de Corbera d’Ebre

Inici de les obres de rehabilitació i consolidació del Poble Vell de Corbera d'Ebre

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Sra. Gemma Ubasart, l'Alcalde de Corbera d'Ebre, Sr. Antonio Àlvarez i la directora del COMEBE, Sra. Cinta Farnós, passejant pels carrers a la visita inicial de les obres de Poble Vell de Corbera d'Ebre.

Dijous dia 8 de juny, la Hble. Sra. Gemma Ubasart i González, consellera del Departament de Justícia, Drets i Memòria, acompanyada de l’alcalde de Corbera d’Ebre, el director general de Memòria Democràtica i la directora del COMEBE, entre altres autoritats, va visitar el Poble Vell de Corbera per donar inici a les obres.

El projecte de rehabilitació i consolidació de Poble Vell, dividit en nou fases, va ser presentat l’any 2021 amb l’objectiu de preservar els diferents espais i estructures existents al conjunt patrimonial i memorial, així com garantir-ne la seguretat de les visites. Aquesta primera fase se centra en les estructures i pavimentació dels voltants del carrer de Sant Pere i la zona de la Foradada i lo Solar i compta amb una inversió de 183.367,37€ finançada pel COMEBE.

El Poble Vell de Corbera d’Ebre, que forma part dels Espais de la Batalla de l’Ebre, és un dels elements del patrimoni memorial de Catalunya amb més importància i un dels més simbòlics per explicar els efectes de la Batalla de l’Ebre. Declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 1992, és un monument a la pau i un dels indrets de la Batalla de l’Ebre que rep més visitants anuals.

La durada d’aquesta primera fase d’obres està prevista per quatre mesos i no impedeix la visita de l’espai.

 

 

 

 

Feu un comentari