Conveni entre el COMEBE, l’Ajuntament de Corbera d’Ebre i l’Associació del Poble Vell

L’objectiu és intervenir a les runes per consolidar-les i preservar-les de la degradació ambiental

La consellera de Justícia, Ester Capella, l’alcalde de Corbera Antonio Álvarez i el president de l’Associació Poble Vell de Corbera d’Ebre, Joan Antonio han signat el conveni amb què el Poble Vell es converteix en un nou espai del COMEBE.
El Consell Executiu ha donat llum verda als 253.598,88 euros que el COMEBE té previst invertir en la consolidació del Poble Vell. La xifra correspon al romanent del consorci, format per la Generalitat, el Consell Comarcal de la Terra Alta i 17 ajuntaments de les Terres de l’Ebre. El projecte es licitarà aquest 2020 i les obres començaran a finals de 2021. Els treballs consistiran en obres per preservar les runes i evitar-ne la degradació.

Signatura Conveni Poble Vell

El Poble Vell

El Poble Vell, antic nucli urbà de Corbera d’Ebre, va quedar derruït per les bombes durant la Batalla de l’Ebre. Després de la Guerra, les famílies que hi vivien es van anar traslladant a la part baixa del municipi, fins a construir un nou casc urbà.

El Poble Vell es va convertir en un conjunt de cases en runes presidit per l’església vella de Sant Pere. Declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 1992, aquest espai històric és un dels més emblemàtics de la Batalla de l’Ebre i s’ha convertit en un monument a la pau i un lloc de visita per copsar els efectes d’una guerra.

Feu un comentari