CA ES EN  FR

82 anys de la finalització de la Batalla de l’Ebre

Acte d’homenatge al Memorial de les Camposines i nova placa amb 40 noms de víctimes

Aquest dilluns 16 de novembre, data del final de la Batalla de l’Ebre, s’ha celebrat l’homenatge institucional al Memorial de les Camposines. A l’acte d’enguany, no hi han assistit els familiars de les víctimes a causa de les restriccions sanitàries provocades per la COVID-19. La previsió és que assisteixin a l’homenatge de l’any vinent.

La consellera de Justícia, Ester Capella, la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà i l’alcalde de La Fatarella, Sisco Blanch han realitzat els parlaments institucionals.

La consellera ha descobert la placa amb 40 noms de víctimes de la Batalla, que s’ha afegit a les ja existents al Memorial de les Camposines.

Placa 40 noms víctimes Batalla de l'Ebre

Els noms de les noves víctimes van sortint a la llum arran de les investigacions de la Direcció General de Memòria Democràtica i de les inscripcions al Cens de persones desaparegudes. Amb aquestes 40 noves inscripcions, Camposines ja té 42 plaques amb els noms de 1.663 víctimes.

El Memorial de les Camposines
El Memorial de les Camposines, construït l’any 2005 pel COMEBE, està situat al peu de l’Ermita de Sant Bartomeu. És un espai que recrea un búnquer i que està concebut com un monument a tots els combatents de la Batalla de l’Ebre, sense distinció d’ideologia, bàndol o origen.

La construcció té un dipòsit de restes humanes de combatents de la batalla, com les que encara ara apareixen en diferents punts del territori.

Les Camposines era el lloc de pas entre la ribera del riu Ebre i la primera línia del front republicà durant la Batalla de l’Ebre. Era un punt estratègic per fer arribar els subministraments necessaris per als combats i per a l’evacuació dels ferits. Al novembre del 1938, ara fa 82 anys, la zona va ser ocupada finalment per l’exèrcit rebel.

Acte homenatge Memorial Camposines 2020

3 comentaris a “82 anys de la finalització de la Batalla de l’Ebre”

Deixa un comentari